Каховка відмовиться від пластикових пакетів

Виконавчий комітет Каховської міськради вирішив обмежити використання поліетиленової продукції у торгових мережах міста.

Замість звичного поліетиленового запропонувати клієнту пакет з паперу або інших біорозкладних матеріалів чи багаторазову торбину вже найближчим часом може стати нормою в магазинах і супермаркетах Каховки. З такою рекомендацією до суб’єктів господарювання виступив виконавчий комітет міської ради. Відповідне рішення прийняте 19 лютого, повідомляє портал “Новий день“.

“Прогресивні підприємці і свідомі жителі неодмінно переходитимуть на екологічні пакети. Але нам важливо зробити хоча б перший крок. А то виходить: коли нічого не робиться — погано і коли щось робиться — теж погано”, — зауважив міський голова Каховки Андрій Дяченко.

За його словами, ініціатором цього рішення став перший заступник міського голови Олег Кожем’якін. На засіданні виконкому також підкреслили, що рішення не матиме заборонний характер, а виключно рекомендаційний.

Не пропустіть:  Як у світі відмовляються від одноразового пластику у 2019 році

Ми вже почали проводити відповідну роботу з підприємцями, — повідомив Олег Кожем’якін. — В кількох супермаркетах нам підтвердили готовність укласти меморандуми щодо відмови від поліетиленових пакетів і перехід на альтернативні еко-безпечні пакувальні матеріали. В освітніх закладах міста теж ця робота вже ведеться. Тому я вважаю, що спільно ми зробимо дуже добру справу.

Нагадаємо, з початку 2019 року у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, що мають на меті обмеження використання пластикових пакетів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir