Україна та США домовилися про посилення співпраці у сфері енергетики та клімату

Зображення
Фото: ОПУ

У вівторок, 31 серпня, міністри енергетики України та США Герман Галущенко і Дженніфер Ґренголм підписали заяву про започаткування стратегічного діалогу у сфері енергетики та клімату.

Про це у твіттері повідомив президент України Володимир Зеленський, у присутності якого підписали документ.

“Між Україною та США розпочато стратегічний діалог у сфері енергетики та клімату. Відповідну спільну заяву підписали міністр енергетики України Герман Галущенко і міністр енергетики Дженніфер Ґренголм”, – написав Зеленський.

У пресцентрі Офісу президента повідомили, що документ передбачає посилення двосторонньої взаємодії в питаннях поліпшення належного корпоративного управління на державних підприємствах енергетичного сектору України, зокрема шляхом залучення міжнародних незалежних наглядових рад.

“Заява також фіксує готовність США допомагати Україні в питаннях розвитку більш конкурентоспроможних і прозорих енергетичних ринків, декарбонізації економіки та забезпечення енергетичної безпеки та експортного потенціалу держави шляхом розробки та впровадження комплексного плану енергетичного сектору, який передбачає взаємовигідне співробітництво у сферах ядерної енергетики, сонячної та вітрової енергії, водню, накопичення енергії, уловлювання, використання і зберігання вуглецю, кібер- і фізичної безпеки, а також інших технологій”, – йдеться в повідомленні.

Документ підписано в присутності президента Володимира Зеленського, який перебуває у Вашингтоні з робочим візитом. Зі свого боку, очільник Міненерго Герман Галущенко зазначив, що стратегічний діалог із питань енергетики та клімату з американськими партнерами є ключовим інструментом постійної співпраці в енергетиці між США та Україною.

“У нас є спільні цілі, серед яких декарбонізація енергетичної галузі та досягнення високого рівня енергетичної безпеки та стабільності Східної Європи”, – роз’яснив міністр, слова якого цитує пресслужба. За його словами, є спільне бачення із секретарем Ґренголмом: кліматичні цілі, скорочення викидів – у фокусі розвитку енергетичної галузі. “Україна починає реалізацію проєкту декарбонізації енергетики, і мені було важливо – і вкрай приємно – почути про підтримку цього проєкту від наших партнерів із міністерства енергетики США”, – зазначив міністр.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Країни G20 за винятком США відзначили незворотність Паризької угоди

Post Author: ecoprostir