Мінрегіон: новобудови будуть не нижче класу “С”

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує впровадити норму про спорудження житлових будинків із класом енергоефективності не нижче ніж “С”.

Про це повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Згідно з повідомленням, відповідні зміни планується внести до державних будівельних норм (ДБН).

“23 липня минулого року набув чинності важливий для енергонезалежності України закон про енергоефективність будівель. Він упроваджує європейські вимоги до енергозбереження і вводить класи енергоефективності будівель від A до G. Тому під час поновлення ДБН про житлові будинки ці зміни також мають бути враховані”, – цитує прес-служба Парцхаладзе.

Згідно з повідомленням, у проекті ДБН закріплено обов’язкове проектування житлових будинків і вбудованих приміщень із класом енергоефективності не нижче ніж “С”, а також з урахуванням вимог ДБН В.2.6-31:2016 “Теплова ізоляція будинків”.

Не пропустіть:  На нових парковках зобов'язали проектувати машиномісця з електрозаправками

Як повідомлялося, з 1 грудня 2018 року набули чинності нові державні будівельні норми про впровадження європейських вимог до теплоізоляції фасадів, що дають змогу економити до 15% тепла щорічно.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir