Уряд розгляне Національний план дій з енергоефективності на період до 2030 року

Міненерго спільно з Держенергоефективності розробили та внесли на розгляд Кабміну проект розпорядження КМУ «Про Національний план дій з енергоефективності на період до 2030 року».

Як повідомляє Урядовий портал, розробити Національний план Україна має в рамках Угоди про Асоціацію та Договору про заснування Енергетичного Співтовариства.

Затвердження нового Національного плану дій з енергоефективності необхідне з огляду на закінчення у 2020 році дії попереднього Національного плану дій з енергоефективності.

Метою документу є визначення національної цілі з енергоефективності та заходів для її досягнення, відповідно до європейських підходів Директиви 2012/27/ЄС «Про енергоефективність». Крім того, цим проектом затверджується трирічний план заходів з реалізації Національного плану дій з енергоефективності.

Враховуючи вимоги Директиви, проектом визначено, що первинне та кінцеве споживання енергії в Україні у 2030 році не повинне перевищувати відповідно 91 468 тис. та 50 446 тис. тонн нафтового еквіваленту.

Для досягнення зазначених цілей Національним планом визначено низку секторальних та міжсекторальних заходів та інструментів, спрямованих на підвищення рівня енергетичної ефективності в різних секторах економіки (житловий та громадський сектор, транспорт, промисловість, енергетика).

Відповідно до Директиви національні плани є стратегічними документами та мають переглядатись країнами кожні три роки.

До розробки проекту були залучені консультанти Секретаріату Енергетичного Співтовариства в рамках міжнародної технічної допомоги EU4Energy Governance.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir