Майже 3 тисячі будівель отримали енергетичні сертифікати

Із січня по квітень енергоаудитори підготували та надіслали до держагентства близько 1400 сертифікатів, що в 11 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомила пресслужба Держенергоефективності.

“На сьогодні налічується майже 2800 будівель, які пройшли сертифікацію енергоефективності. Як показує моніторинг, проведений агентством, попит на сертифікацію зростає. Із січня по квітень 2020 року енергоаудитори підготували та надіслали до держагенства близько 1400 сертифікатів, що в 11 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року”, – йдеться у повідомленні.

Серед сертифікованих об’єктів – як житлові, так і громадські будівлі, а також бюджетні установи, підприємства торгівлі, готелі, новобудови тощо. Будівлі мають різні класи енергоефективності: від А до G.

Сертифікація визначає клас енергоефективності будівлі та конкретні рекомендації щодо її термомодернізації.

Не пропустіть:  Україна в IRENA: Презентація досягнень та заклики до співпраці

Нагадаємо, Фонд енергоефективності спростив отримання грантів на утеплення. 

Також Наглядова рада фонду дала згоду на схвалення проектів, вартість кожного з яких перевищує 5 млн грн. Орієнтовно загальна сума всіх зазначених проєктів становить 41 240 713 грн. За дотримання вимог Програми “Енергодім” під час впровадження енергоефективних заходів, Фонд енергоефективності відшкодує 70% витрат ОСББ від цієї суми.

У державному бюджеті на 2020 рік запланована підтримка державної програми “теплі кредити” на суму 400 млн грн. Кошти направлять на компенсацію за кредитами для індивідуальних домогосподарств та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Ще 1,6 млрд грн закладали на Фонд енергоефективності, всього на термомодернізацію хочуть витратити 2 млрд грн.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir