В Україні з’явиться ринок “зелених” облігацій

В Україні розглядається перспектива запровадження інструменту “зелених” облігацій, які набули особливої популярності після підписання Паризької угоди та є одним із ефективних фінансових інструментів залучення інвестицій у проекти відновлюваної енергетики.

Розробку Концепції створення ринку «зелених» облігацій в Україні обговорили у ході зустрічі голова Держенергоефективності Сергій Савчук та Національний координатор проекту UNIDO «Підвищення енергоефективності та стимулювання використання відновлюваних джерел енергії в агро-харчових та інших малих та середніх підприємствах України» Ігор Кирильчук, повідомляє “Урядовий портал”.

“Ринок «зелених» облігацій у світі розвивається дуже швидкими темпами. Загальний обсяг розміщення цих цінних паперів у 2017 р. сягнув 155 млрд доларів, що майже удвічі більше, ніж у попередньому році, та у 180 разів більше, ніж 10 років тому”, – йдетьсяу повідомленні.

Не пропустіть:  МЗС Фінляндії та NEFCO створять фонд для фінансування "чистої" енергетики в Україні

Серед переваг випуску «зелених» облігацій є можливості доступу до ринку кліматичних фінансів, у тому числі Зеленого кліматичного фонду (Green Climate Fund), який може надавати кошти на відповідні програми.

Як пояснив Сергій Савчук, запровадження «зелених» облігацій в Україні сприятиме здешевленню фінансових ресурсів на реалізацію проектів «чистої» енергетики та дозволить мобілізувати потрібні інвестиційні ресурси.

За результатами наради домовилися спільно провести аналіз кращих світових практик створення ринку «зелених» облігацій.

Крім цього, планується розробка Концепції створення ринку «зелених» облігацій в Україні та Плану дій з її реалізації, а також пакета необхідного первинного та вторинного законодавства.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir