На Житомирщині відшкодують кредити на встановлення сонячних електростанцій

Мешканці Житомирської області отримуватимуть з обласного бюджету відшкодування 20% суми кредиту, залученого на встановлення приватних сонячних електростанцій. За це рішення проголосували депутати на сесії Житомирської обласної ради 6 квітня, падає урядовий сайт.

«Жителі Житомирщини мають два привабливих фінансових стимули до використання «сонячної» електроенергії: грошову компенсацію та «зелений» тариф. Спочатку усі охочі зможуть заощадити на встановленні сонячних панелей, оскільки частину витрат візьме на себе місцева влада. Згодом домогосподарства зможуть забезпечити себе електроенергією та стати менш енергонезалежними, а також заробити, продаючи надлишок електроенергії у мережу за дуже вигідним «зеленим» тарифом – 18,09 євроцентів/кВт*год», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Савчук нагадав, що у 2015 році введено та прив’язано до курсу євро «зелений» тариф на закупівлю електроенергії, виробленої сонячними установками приватних домогосподарств потужністю до 30 кВт.

Не пропустіть:  Семерак пообіцяв продовжити видачу екокредитів забруднювачам

Житомирська обласна рада також прийняла рішення надавати компенсацію витрат на придбання систем сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання. Для фізичних осіб, ОСББ та ЖБК відшкодовуватиметься 15% від суми кредиту, залученого на ці цілі.

Окрім цього, влада області, як і раніше, надає співфінансування на утеплення житла. На реалізацію такої обласної програми у 2017 році виділено 2,5 млн гривень.

Нагадаємо, “Укртрансгаз” запустив першу сонячну електростанцію.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir