ДАЕЕУ розглядає зелені облігації для фінансування енергоефективних заходів

Зелені облігації можуть стати дієвим інструментом для фінансування проектів з енергоефективності.

Про це повідомив Костянтин Гура, представник Держенергоефективності, під час виступу на ХVI Міжнародній Карпатській страховій конференції у м. Львові.

“Як відомо, залучення фінансових коштів шляхом випуску зелених облігацій в останні роки набуло неабиякої популярності в багатьох країнах світу. У 2007 р. вперше у світі випущено 900 млн доларів зелених облігацій, а в 2019 р. цей показник сягнув 231 млрд доларів”, – повідомив Гура.

Особливу увагу цьому питанню стали приділяти Європейська Комісія, Світовий банк та Міжнародна фінансова корпорація, Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку тощо.

«Враховуючи світову тенденцію, зелені облігації можуть бути актуальними і для України, а саме – для фінансування проектів з енергоефективності, зменшення шкідливих викидів, розвитку електротранспорту тощо», – прокоментував представник Держенергоефективності. 

Так, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку спільно із Держенергоефективності та GIZ розроблено правові норми, які передбачають введення в обіг зелених облігацій як окремого підвиду цінних паперів та встановлюють правила для учасників такого ринку.

Не пропустіть:  В Україні з'явиться ринок "зелених" облігацій

Відповідний законопроект #2284 прийнято Парламентом у першому читанні за основу у грудні 2019 року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir