Першу в Україні дорогу з вугільних відходів прокладуть на Львівщині

Найбільший енергетичний холдинг України – ДТЕК – планує прокласти у Львівській області до кінця 2018 року ділянку автомобільної дороги з використанням золошлаків – відходів вугільних теплоелектростанцій.

Про це, як повідомили в Центрі транспортних стратегій, розповів регіональний менеджер з корпоративної соціальної відповідальності ДТЕК «Енерго» Петро Курляк. За його словами, протяжність дороги складе один кілометр. Вона з’єднає кілька сільських населених пунктів.

«Компанія ДТЕК реалізує пілотний проект із будівництва ділянки дороги з застосуванням золошлакових матеріалів. Для вибору пілотного проекту спочатку було кілька пропозицій і навколо них було багато суперечок. У підсумку, затвердили ділянку дороги, яка проходить через чотири села у Львівській області», – сказав Курляк.

Не пропустіть:  У ДТЕК Ахметова з'явилася найбільша сонячна електростанція в Україні

На сьогоднішній день компанія «ЗахідДорПроект» уже закінчила проектно-кошторисну документацію. У 2018 році планується проходження експертизи та будівництво пілотного ділянки дороги», – повідомив він.

За словами менеджера департаменту екологічної безпеки ДТЕК «Енерго» Тетяни Завгородньої, в Україні щороку утворюються близько 7,5 млн. золошлакових відходів. Із них шість мільйонів тонн генерує ДТЕК.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir