На Запорізькій ТЕС запровадять систему моніторингу та верифікації парникових газів

Запорізька ТЕС (ДТЕК) обрана в якості пілотного майданчика для реалізації пілотного проекту Світового Банку зі зменшення викидів парникових газів “Партнерство заради ринкової готовності”.

Про це Екопростору повідомили у прес-службі компанії.

Мета проекту – розробити план моніторингу та звітності викидів парникових газів. Це дасть можливість ТЕС стати повноправним учасником в національній системі торгівлі СО2 і каскадувати розроблену програму на інші підприємства галузі.

На сьогоднішній день міжнародна експертна комісія вже перевірила плани і документацію ТЕС на відповідність стандартам, зафіксувала показники роботи ТЕС за звітний період і внесла рекомендації щодо поліпшення результатів. В результаті найближчим часом вийде фінальна версія верифікаційного звіту Плану моніторингу викидів.

Нагадаємо, Україна, підписавши Угоду про асоціацію з ЄС в червні 2014 р взяла на себе зобов’язання імплементувати низку екологічних директив Євросоюзу, в тому числі і Директиву № 2003/87/EC. Документ встановлює систему торгівлі квотами на викиди парникових газів.

Не пропустіть:  За останні півстоліття кількість стихійних лих збільшилася в п'ять разів - звіт ООН

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir