ЄБРР і ЧБТР фінансують сонячну електростанцію на Миколаївщині потужністю майже 60 МВт

Україна збільшить частку відновлюваної енергії у загальному обсязі споживання електроенергії в країні завдяки будівництву нової сонячної електростанції на півдні країни, яке фінансується ЄБРР і Чорноморським банком торгівлі та розвитку (ЧБТР). Сонячна електростанція потужністю 57,6 МВт стане найбільшим з усіх проектів сонячної енергетики, які ЄБРР та ЧБТР фінансували в Україні до цього часу.

Про це Екопростору повідомили у прес-службі ЄБРР.

“ЄБРР і ЧБТР нададуть два паралельних кредити розміром €19,1 млн. кожний спеціально створеній проектній компанії ТОВ «Інгулець-Енерго 2».  Після будівництва нова СЕС буде генерувати не менше 65000 МВтг відновлюваної енергії на рік і допоможе скоротити викиди CO2 приблизно на 40 тис. т.”, – заявили в організації.

Проект реалізується у рамках нещодавно затвердженої ЄБРР ІІІ Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF III) загальним обсягом €250 млн.

Не пропустіть:  У зоні відчуження збудують сонячну станцію за «кіотські кошти», надані урядом Іспанії

Нагадаємо, ЄБРР виділить 80 млн євро на розвиток біоенергетики в Україні.

Довідково: ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році Банк узяв на себе сукупні зобов’язання щодо надання майже €13,1 млрд. в рамках 418 проектів.

Сукупний портфель ЧБТР у Чорноморському регіоні включає у себе 365 затверджених проектів загальною вартістю близько €5 млрд. у таких ключових секторах, як інфраструктура, енергетика, транспорт, виробництво, телекомунікації, фінанси та інших сферах.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir