Україна майже завершила роботу над Стратегією низьковуглецевого розвитку – Семерак

Роботу над проектом Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року майже завершено.

Про це міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак сказав перед підписанням угоди з Регіональним екологічним центром для Центральної та Східної Європи (РЕЦ) про правовий статус та відкриття його представництва в Україні.

Уряд усвідомлює важливість переходу України до моделі низьковуглецевого розвитку, а також свою відповідальність за виконання міжнародних кліматичних угод. Торік у вересні було представлені першу редакцію проекту документа. Зараз завершуємо роботу над остаточною версією Стратегії низько вуглецевого розвитку», – сказав Остап Семерак, зазначивши, що Україна має поступово відмовлятися від викопного палива і почати інвестувати у відновлювальні джерела енергії та закликав експертів долучитися до професійного і громадського обговорення Стратегії.

Нагадаємо, Семерак у вересні 2017 року представив першу редакцію проекту цього документа.

Він запевнив, що влада усвідомлює важливість переходу на низьковуглецевий розвиток, а також відповідальність за виконання своїх зобов’язань за глобальними кліматичними угодами. На переконання Семерака, Україна має поступово відмовлятися від викопного палива і почати інвестувати у відновлювальні джерела енергії. На його думку, це не лише прогресивний план світової спільноти, а й успішна формула швидкого економічного зростання.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir