Кабмін підтримав Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року

Сьогодні уряд ухвалив Стратегію низьковуглецевого розвитку України на період до 2050 року – документ, який визначає модель економічного зростання із одночасним зменшенням викидів парникових газів, відмовою від викопного палива та збільшенням інвестицій у відновлювальні джерела енергії.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Тепер Стратегію буде направлено до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату для її ухвалення на міжнародному рівні.

“Україна однією з перших країн світу розробила Стратегію низьковуглецевого розвитку і взяла на себе відповідальність за перехід економіки країни на низьковуглецевий розвиток. Цей документ передбачає скорочення викидів і збільшення поглинання парникових газів, впровадження екологічно безпечного виробництва із застосуванням «зелених» технологій у всіх секторах економіки”, – сказав Семерак.

Не пропустіть:  Вчасно прийнятий закон про ОВД дозволив уникнути міжнародних санкцій

Показники Стратегії переглядатимуться кожні 5 років з урахуванням національних можливостей.

Більше інформації: 

Стратегія низьковуглецевого розвитку України до 2050 року розроблена на виконання міжнародних зобов’язань України згідно з пунктом 19 Статті 4 Паризької угоди, пунктом 35 Рішення 1/СР.21 Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, а також на виконання розпоряджень Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року» та «Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2018 рі

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir