Україна затвердила кліматичну політику на рівні ООН

Україна стала 9-ю країною світу, яка подала до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року. Відповідний документ вже опубліковано на офіційному порталі Конвенції

Про це інформує прес-служба Мінприроди.

Відповідно до Паризької угоди, всі країни-учасниці мають розробити власні національні стратегії Низьковуглецевого розвитку до 2050 року, й Україна стала однією із перших країн, що розробили та передали довогострокове бачення скорочення викидів парникових газів до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Україна увійшла в десятку світових країн-лідерів таких як Франція, Німеччина, США, Великобританія, Канада, Мексика,   Чехія, Бенін.

«Україна вкотре підтвердила своє лідерство у  світовому кліматичному процесі і готовність розпочати перехід економіки країни на низьковуглецевий розвиток, до якого з часом прийдуть  всі  країни світу. Сьогодні державна політика України направлена на низьковуглецевий  розвиток, яка передбачає зменшененя  обсягу викидів парникових газів, відмову від викопного палива і старт інвестування у відновлювальні джерела енергії», – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Нагадаємо, що 18 липня 2018 року Урядом України було схвалено Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року. Стратегія визначає можливу траєкторію економічного зростання з урахуванням цілей державної політики зі скорочення викидів і збільшення поглинання парникових газів.

Не пропустіть:  Семерак презентував першу редакцію Стратегії низьковуглецевого розвитку України

На національному рівні Стратегія є інструментом державного управління і формування кліматично відповідальної поведінки бізнесу та громадян.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir