Офіційно: Лось відтепер у Червоній книзі України

Міністерство юстиції України зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги і відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

“Мін’юст зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України. Маємо юстований документ. Відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин і полювання на нього карається законом. Це приклад ефективної співпраці держави та громадянського суспільства”, – прокоментував Семерак.

Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

При цьому Міністр екології та природних ресурсів наголошує, що в Україні залишаються проблеми і труднощі в боротьбі з браконьєрством.

“Боротьба із браконьєрством залишиться для нас одним із пріоритетних викликів у 2018 році. Маю на увазі і можливий перегляд розмірів штрафів, і ліквідацію застарілої неефективної системи природоохоронного нагляду та контролю, яка є корупційним пережитком минулого”, – резюмував міністр.

Не пропустіть:  Уряд сьогодні розгляне питання ліквідації Держекоінспекції

Нагадаємо, раніше Національна комісія з питань Червоної книги України проголосувала за внесення лося європейського до Червоної книги України. У грудні Остап Семерак підписав наказ про внесення цього виду тварин до Червоної книги. Тоді ж документ було передано на реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Крім того, у 2018 році будуть проведені спеціальні наукові дослідження, які дозволять встановити реальну чисельність цих тварин в Україні.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir