Кабмін запропонував Президенту склад української делегації на засідання Орхуської конвенції

Сьогодні, 30 серпня, уряд затвердив Проект розпорядження Президента України, яким пропонується утворити делегацію України і затвердити директиви для участі в нараді сторін Конвенції про доступ до інформації, участі громадськості в процесі прийняття рішень і доступу до правосуддя з питань, що стосуються довкілля та протоколу про реєстри викидів та перенесення забруднювачів до зазначеної конвенції, яка розпочне діяльність 11 вересня. 

З відповідним проектом виступив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент Екопростору.

“Проти України відкрито декілька проваджень, тому участь української делегації вкрай важлива у цій нараді сторін, яка 11 вересня почне свою роботу”, – заначив Семерак.

Рішення було прийнято й передано на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Не пропустіть:  Мінприроди реформує Держводагентство за принципами ОЕСР

Як повідомив міністр екології кореспонденту Екопростору, до складу делегацій увійшли заступник міністра з питань європейської інтеграції Микола Кузьо, директор департаменту стратегії та європейської інтеграції Леся Карнаух та начальник відділу європейської інтеграції Марина Шимкус.

Нагадаємо, експерти з Ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля” передбачали, чого очікувати Україні від прийдешнього засідання сторін Орхуської конвенції.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir