Уряд передав до ВРУ Договір про співробітництво з Молдовою у сфері охорони і сталого розвитку Дністра

Кабінет міністрів України передав на ратифікацію до Верховної Ради Договір про співробітництво України та Молдови у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер. Про це повідомив міністр екології Остап Семерак на сторінці facebook.

«Ратифікація Договору про співпрацю між Україною та Молдовою стане не лише першим міжнародним басейновим договором щодо впровадження інтегрованого управління водними ресурсами траскордонного річковового басейну, але й дозволить запровадити розподіл та регулювання водних ресурсів між двома країнами та визначити зони відповідальності», – зазначив міністр.

Семерак відмітив, що ситуація на Дністрі давно потребує нагального вирішення як на державному, так і міжнародному рівні. «Адже у межах річки мешкає близько 8 млн. осіб. Вона є джерелом питного водопостачання для міст Львів, Чернівці, Івано-Франківськ, Кишинів, Бєльці та Одеса», – написав він.

Не пропустіть:  В Україні суттєво зросли штрафи за браконьєрство

Крім цього, ратифікувавши договір з Молдовою, Україна виконає свої міжнародні зобов’язання перед Європейською Економічною Комісією ООН. Семерак наголосив, що Молдова вже цей договір ратифікувала.

Нагадаємо, що Україна розроблятиме морську стратегію за стандартами ЄС.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir