Міндовкілля затвердило план-графік розроблення планів управління річковими басейнами

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський своїм рішенням затвердив плани-графіки процесу розроблення проєктів планів управління річковими басейнами.

«Відтепер кожен річковий басейн має чіткі дедлайни на виконання тих чи інших процесів і визначених відповідальних виконавців. Попереду маємо багато технічної роботи. Згідно із Угодою про асоціацію із ЄС та порядком розроблення ПУРБ, кожен річковий басейн до 2024 року отримає конкретну 6-річну дорожню карту для досягнення та підтримання доброго екологічного стану вод. До фінішної прямої лишилося ще 3,5 роки. Саме стільки визначено чинним законодавством для остаточної підготовки планів управління річковими басейнами», – зазначив Абрамовський.

Шість років тому Україна розпочала процес переходу до сучасної моделі управління водними ресурсами відповідно до Водної Рамкової Директиви ЄС та впевнено крокувала цим шляхом. У цьому напрямку зроблено чимало. А саме:  

  • у Водний кодекс України імплементовано європейське законодавство;
  • прийнято усі підзаконні акти;
  • проведено інституційну трансформацію структури водного сектору;
  • створено басейнові ради;
  • запроваджено європейські підходи щодо здійснення моніторингу вод та оновлено лабораторну базу тощо.
Не пропустіть:  Національна транспортна стратегія України на період до 2030 року повинна враховувати екологічні аспекти - WWF

Детальніше із документом можна ознайомитися тут:  https://cutt.ly/Yhxbayf

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir