У Раді зареєстровано законопроект про заборону пластикових пакетів

У Раді зареєстровано законопроект #9507, який обмежує використання поліетиленових пакетів. Ініціативу підтримали 60 народних депутатів на чолі з Бориславом Березою.  

Згідно тексту законопроекту, пропонується заборонити з 1 січня 2022 року реалізацію надлегких і легких пластикових пакетів у магазинах та інших об’єктах роздрібної торгівлі. Виняток складають біорозкладні пакети, призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, продуктів з них, сипучих продуктів та льоду.

Крім цього, вводиться обов’язкове маркування пластикових пакетів, яке має інформувати про товщину стінки пакету та частку матеріалів біологічного походження.

Біорозкладні пакети має містити не менше 40% матеріалу біологічного походження.

Щороку лише в країнах Європейського союзу використовуються більше мільйона тон одноразових поліетиленових пакетів. В Україні людина щороку викидає близько півтисячі пластикових пакетів.

Нагадаємо, 24 жовтня 2018 року Європейський Парламент проголосував за повну заборону одноразових столових приладів і пакетів, ватних паличок, соломинок, паличок для змішування коктейлів та паличок для повітряних куль.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir