З початку року Мінприроди анулювало 17 ліцензій на поводження з небезпечними відходами

Міністерство екології та природних ресурсів протягом першого півріччя 2018 року провело 49 перевірок суб’єктів господарювання, які працюють у сфері поводження з небезпечними відходами. За їх результатами, 17 ліцензій анульовано. 

Про це повідомляє прес-служба Мінрироди.

“Загалом  у нинішньому році було анульовано 17 ліцензій на поводження з небезпечними відходами, а ще 10 суб’єктів господарювання отримали приписи про усунення виявлених порушень вимог ліцензійних умов”, – сказано у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що у 2016 році схвалено нові Ліцензійні умови для суб’єктів господарювання та розпочато перевірку раніше виданих ліцензій на збір, утилізацію та переробку небезпечних відходів. На той час в Україні налічувалося близько 300 таких підприємств.

Не пропустіть:  Держсекретар Мінекології Дмитренко просить суд визнати протиправними рекомендації про його звільнення

Починаючи з 2016 року і до сьогодні, Комісією Мінприроди здійснено 162 планові та 52 позапланові перевірки – з них 21 на підставі рішення суду і 5 на підставі скарг фізичних осіб. Найпоширенішими порушеннями є відсутність ліцензіатів за місцем провадження діяльності, а також  відсутність матеріально-технічної бази, заявленої у документах, що подавались для отримання ліцензії.

Наразі Мінприроди ініціює зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами, які  б дозволили проведити передліцензійні перевірки на відповідність заявленої матеріально-технічної бази на поводження з певними видами небезпечних відходів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir