На створення Нацпарку імені Любомира Гузара Мінприроди виділить 20 млн грн

У Мінприроди розглянули створення національного природного парку “Надбужжя” імені Блаженнішого Любомира Гузара та будівництво еколого-просвітницького центру імені Блаженнішого Любомира Гузара, орієнтовною вартістю 20 млн гривень.

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, 9 серпня у Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася нарада під головуванням заступника міністра Мінприроди України Василя Полуйка щодо створення НПП “Надбужжя” імені Блаженнішого Любомира Гузара.

Під час наради розгянули питання необхідністі збільшення територій природно-зоповідного фонду в межах Сокальського району, майбутнє підпорядкування Парку, функціонування та його фінансування.

Василь Полуйко наголосив, що Парк має бути створений та підпорядкований Міністерству і вже в 2019 році Мінприроди планує виділити 20 млн гривень для функціонування Парку та будівництва еколого-просвітницького центру імені Блаженнішого Любомира Гузара в м. Великі Мости Сокальського району Львівської області.

Не пропустіть:  В Україні з'явиться "Червона книга Прикарпаття"

Під час наради розглянули впровадження заходів з метою забезпечення гідрологічного балансу та збереження унікального верхового болота, яке знаходиться в межах ботанічного заказника загальнодержавного значення “Волицький” на території Хлівчанської сільської ради Сокальського району. Це болото займає площу 150га, є найбільшим у Львівській області, що збереглося у природному стані, та має ввійти в склад майбутнього Парку.

Національний природний парк створюється з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir