Заповідною справою в Мінекоенерго займеться працівник рибного патруля

Новим очільником Департаменту заповідної справи Міністерства енергетики та захисту довкілля став Едуард Арустамян.

Як передає GreenPost, Копію відповідного документа Мінекоенерго оприлюднила в.о. директора національного природного парку «Тузлівські лимани» Ірина Вихристюк.

У декларації Арустамяна на сайті НАЗК за 2019 рік вказано, що раніше він займав посаду начальника Управління оперативного реагування “Рибоохоронний патруль” у Державному агентстві рибного господарства України.

Водночас фахівці, що працюють у природоохоронній сфері, стверджують, що Арустамян не є спеціалістом в галузі природно-заповідного фонду.

«Шукаю на просторах Інтернету хоч якусь інформацію про новопризначеного. Наприклад, скільки він створив об’єктів ПЗФ, який має досвід природоохоронної діяльності, а можливо має досвід у галузі відтворення екосистем. Хочу почути його програму щодо переспектив розвитку ПЗФ, вирішення проблемних питань галузі.. Поки що пошуки марні… Невже не знайшлося фахівця, який працював в ПЗФ?» – написала в.о. директора національного природного парку «Тузлівські лимани» Ірина Вихристюк.

За словами природозахисниці, відповідне призначення у Міністерстві здійснили ще 28 грудня минулого року, однак працівники галузі – фактичні підлеглі Арустамяна – дізналися про це лише 9 січня. На офіційному сайті Міністерства енергетики і захисту довкілля наразі немає інформації про призначення Арустамяна на посаду.

Не пропустіть:  "Антиінтегратора" Чижика звільнили з посади заступника міністра енергетики та захисту довкілля

Департамент заповідної справи Мінекоенерго займається природно-заповідним фондом України та управлінням об’єктами ПЗФ. Раніше департамент перебував у структурі Мінприроди, яке нині реформоване в об’єднане Міністерство енергетики і захисту довкілля.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir