Загиблих птахів виявили ще в одному приморському районі Херсонщини

На Херсонщині слідом за приморським Каланчацьким районом загиблі від пастерельозу дикі водоплавні птахи виявлені ще в одному приморському районі – Скадовському.

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

“Скадовське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській областіта Скадовська районна державна лікарня ветеринарної медицини, за допомогою фахівців Національного природного парку “Джарилгацький”, на особливому контролі тримають клінічний стан диких водоплавних птахів, а саме: качок, лебедів, гусей, та інших, які зимують в Джарилгацькій затоці або знаходяться на відпочинку при перельоті в теплі краї на зимівлю. Щоденно проводяться обстеження узбережжя Джарилгацької затоки від її початку, кордон з Коржинською затокою, до села Красне. Станом на 18 січня 2018 року, з того, що вже зібрано і спалено (тушок мертвих диких водоплавних птахів), можемо говорити про 22 трупи загиблих качок–лисок. Ветеринарними лікарями Скадовської РДЛВМ відібрано патматеріал від трупів птахів та направлено до Херсонської РДЛВМ. Згідно результатів лабораторії, причиною загибелі цих птахів стала бактеріальна хвороба – пастерельоз”, – йдеться у повідомленні.

Не пропустіть:  "Кримський титан" Фірташа створює екологічну загрозу для Херсонщини - МінТОТ

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в області, в ході проведених обстежень узбережжя Джарилгацької затоки було виявлено шість зграй диких водоплавних птахів (лебеді – до 50 голів, качки-лиски – близько 2000 – 2500 голів, качки-нирки, чайки, баклани, тощо).

“Cтаном на 19 січня 2018 року, при обстеженні прибережної зони Джарилгацької затоки, поголів’я качок–лисок не виявлено. Спостереження за дикою птицею продовжується”, – зазначають в обласному управлінні Держпродспоживслужби.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir