Львів планує через 7 років перевести 50% громадського транспорту на електродвигуни

Львівський міськвиконком затвердив Концепцію розвитку електромобільності Львова, яка передбачає зменшення шумового навантаження, залучення інвестицій на проекти з електромобільності та зниження використання транспортних засобів на двигунах внутрішнього згорання.

“Перехід мешканцями міста, установами та організаціями на екологічно чисті електромобілі, викиди яких в атмосферне повітря дорівнюють нулю, матиме суттєвий вплив на покращення стану атмосферного повітря та суттєве зниження шумового навантаження”, – йдеться в документі.

Згідно з концепцією, основний фокус міста має бути націлений на комунальний транспорт, приватний транспорт, розвиток мережі зарядних станцій, бізнес-середовище та наукову сферу. На основі концепції буде створено цільові програми розвитку ключових напрямів, такі як програма розвитку мережі електричних зарядних станцій, програма заходів з популяризації транспорту з електричним двигуном, програма розвитку міського громадського електротранспорту тощо.

Творці концепції очікують зменшити рівень забруднення повітря та шумового завантаження та сприяти досягненню містом поставлених цілей зі зменшення викидів парникових газів на 20 відсотків до 2020 року.

До 2025 року очікують збільшення кількості електричних транспортних засобів до 20% загальної кількості зареєстрованих у Львові, а мережа зарядних станцій охоплюватиме все місто з 15-хвилинною доступністю від будь-якої точки. Також творці концепції очікують, що рівень використання громадського електричного транспорту в місті до 2025 року має становити не менше ніж 40%, а комунального – не менше як 50%.

Нагадаємо, що з січня 2018 року електромобілі ввозитимуть в Україну без сплати акцизів і ПДВ.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir