Мінінфраструктури пропонує заборонити дизельні та бензинові авто

Міністерство інфраструкури опублікувало для обговорення проект закону, яким запроваджується поетапна заборона ввезення та першої державної реєстрації в Україні автомобілів з ДВЗ, у тому числі і вироблених в Україні.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, пропонується заборона:

– з 01.01.2027 вживаних автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згорання;

– з 01.01.2030 нових автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згорання, а також вживаних і нових автомобілів з бензиновими двигунами внутрішнього згорання.

Заборона не буде поширюватися на автомобілі Збройних Сил України та інших військових формувань, автомобілі що використовуються фермерськими господарствами з метою їх використання поза межами автомобільних доріг загального  користування  при  веденні фермерського господарства та автомобілі, що набуваються у спадок, а також на автомобілі виготовлені до 01 січня 1981 року.

Не пропустіть:  У Євросоюзі хочуть заборонити 90% видів мікропластику

Зазначається, що проєкт закону розроблено з метою реалізації окремих положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Директиви 2009/33/ЄС Щодо просування чистих та енергоефективних транспортних засобів автомобільного транспорту та покликаний стимулювати використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, на виконання Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir