“Укргідроенерго” таки збирається до 2026 року збудувати каскад ГЕС на Дністрі

Наразі “Укргідроенерго” планує збільшити регулюючі потужності за рахунок будівництва гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС) на Дністрі та в Каневі.

Дністровська ГЕС-1

Ці проекти мають бути реалізовані до 2026 року, як передбачає затверджена урядом “Програма розвитку гідроенергетики України до 2026 року”, передає 112 канал.

“На сьогоднішній день розглядається питання збільшення потужностей альтернативних джерел енергії (ред. – приватними інвесторами). Наприклад, їх збільшення на 5000 МВт, означає, що для регулювання пікових навантажень Україна потребує близько 3000 МВт додаткових маневрових потужностей”, — заявив Генеральний директор ПрАТ “Укргідроенерго” Ігор Сирота.

За словами Сироти, процес розробки цих проектів вже триває й “Укргідроенерго” намагається врахувати усі аспекти від його реалізації.

“Ми дослухаємося до думки екологів. До проекту будівництва каскаду Дністровських ГЕС ми залучили 9 науково-дослідних інститутів зі структури Національної академії наук України”, – розповів гендиректор “Укргідроенерго”.

Не пропустіть:  Нових енергоблоків ГЕС без екологічної експертизи не будуватимуть, - Семерак

За його словами також враховується думка місцевих громад. Враховуючи їх потреби, компанія приділяє увагу реалізації інфраструктурних проектів в регіонах, що сприяє їх соціально-економічному розвитку.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir