На Рівненщині реабілітуватимуть річки

На Рівненщині розроблятимуть заходи з реабілітації порушених річкових екосистем.

Таке рішення прийняли на нараді під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Віталія Ундіра.

Зокрема, вирішили розробити проект впорядкування річки Іква. До його підготовки залучатимуть екологів, водогосподарників, будівельників та науковців.

“Необхідно розробити чітку програму, якісний проект, який дасть позитивний результат. Для цього потрібно заключити угоду між усіма причетними структурами, а в подальшому залучати і органи місцевого самоврядування”, – зазначив Віталій Ундір.

Як повідомив заступник директора навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою НУВГП Ігор Статник, наразі у виші розробляють концепцію відновлення басейну річки Іква. Документом передбачено розробити заходи захисту водної екосистеми від забруднення, збереження ландшафту та забезпечення екологічно-безпечних умов для населення. Реалізація концепції передбачає залучення коштів. На це з природоохоронного фонду області виділять 70 тисяч гривень.

Не пропустіть:  Рівненщина спільно з Укргазбанком розвиватиме «зелену» енергетику

Фахівці проведуть оцінювання екологічного стану річки Іква, а саме русла, заплави та водозбірної території. Після отримання результатів дослідження розроблять дорожню карту з детальним переліком природоохоронних заходів.

Аналогічні проекти в подальшому планують розробити для річки Устя та водойми Басів Кут, що у Рівному.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir