Україна бере участь в обговоренні правил Паризької угоди

Сьогодні, у Міжнародний день захисту клімату, українська делегація бере активну участь у Конференції ООН зі зміни клімату м. Бонн (ФРН), на якій експерти з майже 200 країн напрацьовують книгу правил та процедур” Паризької угоди.

За словами Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, на Конференції також обговорюється питання подальшого впровадження Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату та Кіотського протоколу.

«2016 рік назавжди змінив кліматичну політику світу. Підписавши і ратифікувавши Паризьку угоду, ми показали усьому світові, що наша держава готова разом із міжнародною спільнотою боротися зі зміною клімату. Україна як країна-лідер серед підписантів нині активно відстоює інтереси нашої держави у переговорному процесі. Правильна кліматична політика  не лише сприятиме  переходу від вуглецевої моделі розвитку до низьковуглецевої, а стимулюватиме запровадженню нових технологій, модернізації виробництва та росту економіки», – зазначив Семерак.

Міністр також наголосив, що досягнення поставлених цілей на міжнародній арені неможливе без виваженої та ефективної  внутрішньої кліматичної політики, нагадавши, що в грудні 2016 року розпорядженням Кабінету Міністрів було схвалено Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року. Концепція стала першим цілісним нормативним документом спрямованим на вдосконалення і систематизацію поточної політики у сфері зміни клімату. Вона створена у дусі Паризької угоди і передбачає розробку двох стратегій: Стратегії низьковуглецевого розвитку та Стратегії адаптації до зміни клімату. Наразі розроблено проект Плану реалізації Концепції та ведеться активна робота з підготовки Стратегії низьковуглецевого розвитку.

Не пропустіть:  Україна піднялася у рейтингу протидії змінам клімату

Остап Семерак зауважив, що у цьому процесі важливо чимшвидше винести на розгляд Уряду та Парламенту законопроект “Про систему моніторингу, звітності та верифікації парникових газів” та Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2030 року, які Мінприроди розробляє спільно із міжнародними партнерами та проектами технічної допомоги.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir