Семерак анонсував презентацію Стратегії поводження з відходами

Національна стратегія управління відходами на завершальному етапі й буде представлена завтра, 7 червня, на засіданні керівного комітету з підготовки документа.

Про це повідомив міністр екології Остап Семерак на сторінці у facebook.

Стратегія визначатиме державну політику щодо розв’язання проблем у сфері управління відходами й стосується твердих побутових, будівельних, небезпечних, промислових, відходів сільського господарства, окремих груп відходів, зокрема, електричних та електронних, відпрацьованих батарейок та акумуляторів, медичних відходів.

«Торік у грудні ми презентували технічну редакцію Нацстратегії і всі ці місяці тривала напружена робота на рівні трьох українських міністерств, міжнародних експертних груп та українських фахівці з удосконалення цього документа. Він пройшов цикл обговорення з громадськістю та експертами», – повідомив Семерак.

Міністр зазначив, що до Мінприроди надійшло понад 120 пропозицій до проекту Стратегії. Велика кількість пропозицій стосувалися принципів розширеної відповідальності виробника для окремих груп відходів, запровадження механізму фінансових гарантій для безпечної експлуатації та закриття місць видалення відходів, запровадження європейських підходів до управління відходами видобувної промисловості, створення системи управління відпрацьованими батарейками і акумуляторами, відходами електричного та електронного обладнання тощо.

Не пропустіть:  У Мінприроди закликали найбільших зернотрейдерів дотримуватись екобезпеки на суднах

У рамках міжвідомчої групи над проектом документу працювали експерти ЄБРР та німецької федеральної організації GIZ. Технічна редакція стратегії була презентована 21 грудня 2016 року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir