Україна зараз не готова до роздільного збору сміття – Мінприроди

Україна не готова до роздільного збору сміття, але це не означає, що рішення проблеми зі збором і утилізацією відходів повинно переноситися кожен раз на наступний рік. 

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в інтерв’ю “Дзеркало тижня”.

За його словами, в Україні на даний момент відсутні елементарні речі для введення сортування твердих побутових відходів.

“Хоча б тому, що немає контейнерів для такого сортування. Наприклад, тільки в Одесі їх потрібно близько 50 тисяч”, – зазначив Семерак, підкресливши, що нова модель поводження з твердими побутовими відходами буде передбачати збільшення зборів за утилізацію сміття.

“Населення не хотіло б значного збільшення зборів, але воно неминуче”, – пояснив міністр.

Не пропустіть:  ТОП-100 забруднювачів довкілля України - повний рейтинг

Коментуючи можливість введення моделі роздільного збору ТПВ у 2018 році, він зазначив, що в парламенті зареєстрований законопроект, який передбачає можливість перенесення на один рік терміну заборони захоронення відходів в Україні. “Ми не підтримуємо такий перенос”, – сказав Семерак .

Він також зазначив, що в парламенті зараз знаходяться близько 30 законопроектів, що регулюють поводження з різними видами відходів (не тільки ТПВ).

“Спочатку ми повинні прийняти Національну стратегію управління відходами, а лише потім приймати закони, які її наповнюють”, – підсумував міністр.

Він додав, що документ пройшов узгодження і найближчим часом буде переданий на розгляд уряду.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir