Незаконні вирубки лісів за останні декілька років нанесли державі понад 1 млрд грн збитків – Гончарук

Держлісагентство отримало нового керівника, а сама галузь – амбітні завдання.

На нараді щодо розвитку лісогосподарської галузі під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука було представлено нового керівника Держлісагенства Андрія Заблоцького. 

Головне завдання для нього на посаді, поставлене урядом, – зробити лісову галузь прозорою та конкурентною, повідомляє прес-служба Мінекоенерго. 

«Громадянам України  не дуже подобається, як працює лісова галузь, і вони занепокоєні тим фактом, що вирубують незаконно ліси. Ми цю всю інформацію збираємо та фіксуємо. І якщо хтось думає, що можна працювати, як і раніше, – ні, не можна! Усі порушення ми будемо передавати у правоохоронні органи», – наголосив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель. 

Крім цього, Прем’єр доручив відсторонити керівника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу від виконання обов’язків до закінчення аудиту і по його завершенні розглянути питання про звільнення цього керівника. 

Не пропустіть:  В Україні незаконними є менше 1% рубок - замголови Держлісагентства

Гончарук доручив новому очільникові  Держлісагенства провести масштабний аудит підприємств, за результатами якого ухвалити відповідні кадрові рішення. Це такі області: Харківська, Житомирська, Чернігівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Львівська, Волинська. 

«Через незаконні вирубки лісів держава вже зазнала збитків на суму понад 1 мільярд гривень лише за останні декілька років. Це неприпустима історія», – наголосив голова уряду. 

При цьому Гончарук акцентував, що в Україні нарешті діятиме закон: «Усі причетні до корупції будуть звільнені, а за результатами розслідування – притягнуті до відповідальності».

Нагадаємо, у жовтні 2019 Рада проголосувала за заборону суцільних вирубок лісів у Карпатах.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir