Швеція заборонить двигуни внутрішнього згорання з 2030 року

Новий уряд в Стокгольмі проголосив захист клімату одним зі своїх пріоритетів. Volvo вже налаштувалася на випуск легкових і вантажних електромобілів.

Швеція у 2030 році припинить продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згорання. Таким є один з ключових пунктів програми нового шведського уряду. Воно розглядає боротьбу проти глобального потепління і виконання Паризької угоди по клімату як один зі своїх пріоритетів, пише Deutsche Welle.

Це вже десята країна, яка назвала конкретну дату припинення реєстрації нових автомобілів з бензиновими або дизельними двигунами.

На п’ять років раніше Швеції, вже в 2025 році, відмовитися від автотранспорту з двигунами внутрішнього згорання має намір сусідня Норвегія. Тут в 2018 році майже кожна друга продана легкова машина працювала на електричній тязі. При цьому частка чистих електромобілів склала 31,2 відсотка, решта були плагін-гібридами, які мають як електричний двигун, так і бензиновий. 

Не пропустіть:  На дорогах України може з’явитися мережа швидкісних зарядних станцій для електромобілів

Для досягнення своєї амбітної мети новий шведський уряд збирається в найближчі роки посилено займатися створенням розгалуженої інфраструктури для підзарядки електричного автотранспорту.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir