В Україні заборонять випробування косметики на тваринах

У Міністерстві охорони здоров’я розробили новий технічний регламент на косметичну продукцію. Згідно з проектом постанови уряду, перелік заборонених інгредієнтів буде збільшено втричі, виробники зможуть використовувати лише безпечні барвники, консерванти, УФ-фільтри, а випробування косметики на тваринах буде під забороною. 

Про це повідомили у МОЗі. 

“Завдяки новому технічному регламенту українці користуватимуться якісною та безпечною косметичною продукцією. Якщо сьогодні перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів становить 400, технічний регламент встановлює 1328, а також передбачає використання лише дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів”, – йдеться у повідомленні.

Один із важливих аспектів нового регламенту – заборонити випробування косметики на тваринах та дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції.  Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу.

Не пропустіть:  Міндовкілля затвердило план-графік розроблення планів управління річковими басейнами

МОЗ України планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції. Це рішення зумовлено тим, що в Україні на сьогодні відсутні затверджені методології альтернативних випробувань безпеки косметики. 

Новий технічний регламенту на косметичну продукцію розроблений на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Документ має усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу.  

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir