Україна встановила європейські цілі з енергоефективності

Уряд схвалив національну ціль з енергоефективності на період до 2020 р. відповідно до європейських директив – відповідний проект розпорядження схвалено під час засідання Кабміну у середу, 14 серпня.

Як повідомила прес-служба Держенергоефективності України, документ розроблено у співпраці з міжнародними експертами, фахівцями Секретаріату Енергетичного Співтовариства у рамках імплементації статті 3 Директиви 2012/27/EU про енергоефективність.

Під час розрахунку цілі використано загальний підхід Директиви, а саме – скорочення кінцевого енергоспоживання на 20% у 2020 р. відносно базового сценарію.

Так, проектом акта визначено такі показники:

  • первинне споживання енергії має не перевищувати 101 316 тис. тонн нафтового еквівалента у 2020 році;
  • кінцеве споживання енергії має не перевищувати 55 507 тис. тонн нафтового еквівалента у 2020 році.

“Таким чином, Україна продовжує здійснювати виважену державну політику з енергоефективності, враховуючи міжнародні зобов’язання та європейські практики у цій сфері”, – прокоментував Голова Держенергоефективності.

Нагадаємо, Україна співпрацює з Німеччиною в питаннях переймання досвіду інтеграції відновлюваної генерації до об’єднаної енергосистеми.

Не пропустіть:  Національна транспортна стратегія України на період до 2030 року повинна враховувати екологічні аспекти - WWF

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir