Поглиблення співпраці з ЄС буде у цифровій та екологічній сферах – лист ЄС до України

Керівники інституцій ЄС відзначають, що цьогоріч розпочнеться всеосяжний перегляд Угоди про асоціацію. Планується поглиблення галузевої співпраці, зокрема у цифровій та екологічній сферах. 

Про це йдеться у листі від Президента Європейської ради Шарля Мішеля та Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн на адресу Президента України Володимира Зеленського, повідомляють в Офісі президента.

«Готується до підписання вже найближчим часом Угода про спільний авіаційний простір. Розпочато роботу попередньої оціночної місії ЄС у контексті майбутньої Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції» – мовиться у повідомленні. 

Європейські лідери наголошують, що ЄС готовий і надалі підтримувати Україну в боротьбі з пандемією COVID-19. Зокрема, інституції ЄС готові співпрацювати з Україною над виконанням критеріїв для надання другого траншу макрофінансової допомоги.

Не пропустіть:  Україна може запровадити аукціони на енергію з відновлювальних джерел - нардеп Кацер-Бучковська

Окремо наголошується, що Україна може розраховувати на солідарність Євросоюзу в питанні отримання вакцини проти коронавірусу. ЄС здійснює кроки для забезпечення якнайшвидшого доступу України до вакцин.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir