В Україні створено цілісну програму дій у сфері поводження з відходами

Програма сприятиме наданню допомоги Центральним органам виконавчої влади, регіональним та місцевим органам влади, іншим зацікавленим сторонам у впровадженні Національної стратегії поводження з відходами. 

Про це поінформувала заступник начальника Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону Людмила Полтораченко під час початкової зустрічі проекту «Допомога українській владі у реалізації Національної стратегії поводження з відходами» з COWI Belgium.

Наразі визначено окремі пілотні регіони для участі у програмі: Полтавська, Хмельницка та Львівська області.

Допомога у рамках проекту полягатиме у таких напрямках:

  • напрацювання регіональних планів управління відходами,
  • підготовка інвестиційних проектів, надання допомоги у розробці законодавства щодо реалізації Нацплану управління відходами,
  • розробка технічного завдання на новий проект технічної допомоги для впровадження
  • забезпечення виконання законодавства у сфері поводження з відходами на регіональному та місцевому рівнях.
Не пропустіть:  В Україні має бути європейська система управління відходами, орієнтована на замкнений цикл - Зубко

Завдяки контракту, укладеному наприкінці минулого року, пілотні регіони отримують консультативну допомогу у розробці регіонального плану управління відходами в рамках Національної стратегії поводження з відходами.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року уряд схвалив Національну стратегію управління відходами в Україні до 2030 року. Стратегія має на меті впровадження системного підходу до поводження з відходами на державному та регіональному рівнях, зменшення обсягів утворення відходів шляхом збільшення обсягу їх переробки та повторного використання.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir