Кабмін погодив тепловикам заходи зі скорочення викидів на 2018 рік

Кабінет міністрів України сьогодні, 13 червня, ухвалив План заходів на 2018 рік щодо впровадження Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок.

Про це стало відомо кореспонденту Екопростору за результатами засіданя уряду.

План заходів підтримали без обговорення та зауважень.

Як повідомляв Екопростір, у листопаді 2017 року Кабмін затвердив Національний план скорочення викидів від великих спалювальних установок, який передбачає суттєве, однак поступове скорочення викидів від теплової генерації. Дія Плану поширюється на великі спалювальні установки, оператори яких добровільно прийняли рішення взяти участь у цьому механізмі відступу від негайного виконання вимог Директиви 2010/75/ЄС.

В переважного власника українських ТЕС, діяльність яких підпадає під дію Директиви 2010/75/ЄС, – компанії ДТЕК – є сумніви у фінансовій спроможності реалізувати положення Нацлпану. ДТЕК оцінив встановлення на своїх генераціях ТЕС і ТЕЦ пилоочисного обладнання в не менше 3 млрд євро, а разом з додатковим будівництвом нових потужностей на заміну тим, які мають бути виведені з експлуатації чере невідповідність екологічним вимогам – у понад 20 млрд євро.

Не пропустіть:  На Запорізькій ТЕС запровадять систему моніторингу та верифікації парникових газів

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir