Мінстратегпром просуває послаблення еко-зобов’язань перед ЄС для забруднювачів довкілля

 

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості надало список пріорітетних питань у сфері інтеграції України до ЄС, серед яких – зобов’язання у сфері охорони довкілля. 

Про це йдеться у листі відомства до віце-прем’єр-міністра з питань євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної,  який оприлюднила експертна організація StateWatch, повідомляє Економічна Правда.

Серед іншого, Міністерство просить відстрочити імплементацію законодавства ЄС в українське, зокрема у частині захисту довкілля.

“Директиви ЄС щодо відповідності вимогам по викидам в повітря потребує близько 185 мільйонів доларів інвестицій у модернізацію підприємств скляної галузі”, – йдеться у листі.

Зазначається, що значно більше грошей (мільярди) потребуватиме модернізація хімічної, гірничнорудної та металургійної галузей, що “для частини заводів означатиме припинення діяльності”. 

Зокрема у відомстві звертають увагу на зміни умов Угоди про асоціацію щодо доповнення глави “Доступ до товарів” питанням двостороннього доступу на ринок авто, що були у використанні, та просять додати пункт щодо можливості сторін обмежувати імпорт за певними категоріями (наприклад, ліс-кругляк або миеталобрухт). 

Зазначається, що список питань є попереднім і буде допрацьовуватися разом із бізнес-асоціаціями.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir