Єврокомісія подає до суду на країни-лідери ЄС через забруднення повітря

Єврокомісія подасть до суду Євросоюзу позов проти шести країн-членів блоку за недотримання ними норм забруднення повітря.

Про це повідомив комісар ЄС з питань екології та рибного лову Кармену Велла.

Відповідачами стануть чотири найбільші економіки ЄС – Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, а також Угорщина і Румунія, повідомляє DW.

Забруднення повітря в Німеччині виражається в основному в підвищеному вмісті в повітрі оксидів азоту, що містяться у вихлопних газах дизельних двигунів, на жвавих вулицях великих міст.

Зокрема, Єврокомісія звинувачує німецьку владу в дуже м’якому ставленні до виробників дизельних двигунів, які на вулицях міст виділяють більше шкідливих речовин, ніж було показано в ході тестів.

Не пропустіть:  ЄС запропонував Україні 100 млн євро для наповнення Фонду енергоефективності

Згідно з правовою системою ЄС, країни повинні “мати функціонуючу і дієву систему санкцій, щоб утримати автовиробників від порушення діючих правил”, вважає Єврокомісія.

27 лютого Федеральний адміністративний суд у Лейпцизі ухвалив, що влада німецьких міст має право на свій розсуд вводити заборони на рух по особливо загазованих вулицями для дизельних машин.

Зараз приблизно в 70 містах Німеччини норми забруднень періодично порушуються. Особливо несприятлива ситуація в Мюнхені, Штутгарті і Кельні. До числа проблемних міст відносяться також Берлін, Дортмунд, Дюссельдорф, Ессен, Франкфурт-на-Майні, Майнц, Мангейм, Нюрнберг і Гамбург.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir