Новим реєстром з оцінки впливу на довкілля скористалося вже більше 30 суб’єктів господарювання

Понад три десятки суб’єктів господарювання за місяць  з моменту офіційного запровадження в Україні оцінки впливу на довкілля та Єдиного реєстру із оцінки впливу на довкілля подали в електронному вигляді документи, необхідні для отримання висновку з ОВД.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів на сторінці facebook.

Думаю, що це непоганий результат, враховуючи новорічно-різдвяні вихідні та всі побоювання, які лунали від бізнесу у процесі ухвалення Закону «Про оцінку впливу на довкілля»”, – написав міністр. 

Семерак сподівається. що найближчим часом звершиться період тестування Реєстру, хоча й скарг на його роботу за даний період не поступало.

Міністр акцентував, що нинішня система оцінки впливу на довкілля повністю відповідає європейським вимогам.

Ще раз повторюся, що це цілком європейська модель ведення бізнесу, коли розробка стратегії діяльності будь-якого підприємства – комерційного, громадського, муніципального значення – починається з аналізу навколишнього природного середовища, тобто на стадії планування, наприклад, тієї ж птахофабрики чи свиноферми“, – наголосив він.

З його слів, Єдиний реєстр із оцінки впливу на довкілля дозволить усім заінтересованим сторонам, зокрема, журналістам та громадським активістам на місцях швидко знаходити дані щодо об’єктів чи видів діяльності та зроблені відповідні екологічні висновки.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Уряд передав до ВРУ Договір про співробітництво з Молдовою у сфері охорони і сталого розвитку Дністра

Post Author: ecoprostir