Апеляція підтвердила законність ліквідації департаменту екології Хмельницької ОДА

Вінницький апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційні скарги Міністерства екології та природних ресурсів України і колишнього керівника департаменту екології Хмельницької ОДА Сергія Вавринчука.

Про це свідчить постанова суду від 11 січня.

Позивачі наполягали визнати протиправним та скасувати розпорядження Хмельницької обласної державної адміністрації від 20 вересня 2017 року № 816/2017-р “Про оптимізацію структури обласної державної адміністрації”. Спірний документ передбачав ліквідацію обласного департаменту екології та природних ресурсів. Цим же рішенням функції з питань забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, здійснення управління та регулювання у сфері охорони навколишнього природного середовища передано департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Хмельницький окружний адміністративний суд 15 листопада 2017 року підтвердив законність оскаржуваного розпорядження голова облдержадміністрації Олександра Корнійчука.

Апеляційна інстанція погодилася з посиланнями апелянтів, що оскаржуване розпорядження прийняте головою ОДА без відома та погодження з Міністерством екології та природних ресурсів України, якому підзвітний і підконтрольний департамент екології та природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації. Водночас колегія суддів звернула увагу, що нормативно-правовими актами не передбачено вимоги обов’язкового погодження структури обласної державної адміністрації з Мінекології.

А саме – у законах “Про місцеві державні адміністрації” та постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 року № 606 “Про затвердження рекомендаційних переліків структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в м. Києві та м. Севастополі державних адміністрацій” сказано, що голова обласної державної адміністрації визначає структуру місцевих державних адміністрацій і може утворювати структурні підрозділи, в тому числі і такі, що не зазначені в рекомендаційному переліку, в межах бюджетних асигнувань, виділених для утримання відповідної місцевої державної адміністрації.

Не пропустіть:  Міністр екології реагуватиме на скандальне розпорядження губернатора Хмельниччини

“Таким чином, голова Хмельницької обласної державної адміністрації прийняв розпорядження про формування структури обласної державної адміністрації, не порушуючи норми постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 року № 606 та діяв відповідно до Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, – вважає апеляційна інстанція.

Нагадаємо, що Міністр екології Остап Семерак гостро розкритикував голову Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука за ліквідацію департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації.

26 грудня голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук звільнив Сергія Вавринчука з посади директора департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir