Міністр екології реагуватиме на скандальне розпорядження губернатора Хмельниччини

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак збирає інформацію щодо ліквідації департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації.

Про це він повідомив на сторінці у facebook.

“На жаль, це не поодинокий випадок. Цього тижня ми таке ж мали в Луганській області. Наразі нотую звернення та заяву”, – сказав він.

“Зміна структури ОДА погоджується Мінфіном. Думаю, час туди звернутися і поінформувати Нацдержслужбу”, – наголосив Семерак.

20 вересня голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук підписав розпорядження про ліквідацію обласного департаменту екології та природних ресурсів. Тепер всі функції у сфері управління та охорони навколишнього середовища мають передатися департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Штат департаменту екології нараховує 24 працівника.

Не пропустіть:  Прибережну акваторію Азовського моря оголошено гідрологічним заказником

Lіючий директор департаменту екології Сергій Вавринчук зазначив, що за цим рішенням “йде знищення природоохоронного фонду”.

“Ви уявіть: аграрії будуть займатися природоохоронними програмами та іншими питаннями цієї тематики! Звісно, що у нашій країні все можливо. Однак є постанова Кабміну від 2013 року, в якій говориться про передачу функцій з екології облдержадміністраціям зі створенням відповідних структурних підрозділів”, – сказав еколог.

Вавринчук додав, що сьогодні окремі громадські організації готові подавати позови до суду і домагатися скасування цього розпорядження голови ОДА.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir