Науковці розробили 15 кліматичних сценаріїв для України

Українські науковці разом із міжнародною Міжурядовою групою експертів з питань зміни клімату розробили 15 кліматичних сценаріїв для України.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

“Український гідрометеорологічний інститут разом із міжнародною Міжурядовою групою експертів з питань зміни клімату розробили 15 кліматичних сценаріїв для України”, – сказав Семерак.

Міністр також висловив сподівання, що нова кліматична політика в Україні формуватиметься з урахуванням напрацювань українських та зарубіжних науковців.

Після зустрічі із представником Міжурядової групи експертів із питань зміни клімату (МГЕЗК, IPCC) Джонатаном Лінном міністр зазначив, що українські науковці мають шанс долучитися до підготовки шостого оціночного звіту зі зміни клімату IPCC, на підставі якого уряди 195 країн ухвалюватимуть політичні рішення щодо подальших дій з протистояння зміні клімату.

Не пропустіть:  ТОП-100 забруднювачів довкілля України - повний рейтинг

Семерак зазначив, що українські науковці, які досліджують процеси зміни клімату та їх влив на соціально-економічне життя в країні, брали участь у підготовці 3-го та 4-го оціночних звітів IPCC.

“У нас є і науковий, і експертний потенціал для того, щоб попрацювати з такою авторитетною організацією, як IPCC. Зокрема, ми маємо дослідження, як скорочення викидів парникових газів протягом останніх років позначилося на довкіллі. Уряд готовий підтримати таку ініціативу. Це ще одна можливість для нас всіх підтвердити наміри України бути серед країн-лідерів та впливати на формування міжнародної кліматичної політики”, – зазначив міністр.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir