Східноєвропейська група країн визначилась із напрямком впровадження Паризької угоди

Україна  разом із Східноєвропейською групою держав працюватиме над імплементацією Паризької Угоди. Про це повідомив заступник міністра екології та природних ресурсів  з євроінтеграційних питань Микола Кузьо, коментуючи результати зустрічі Міністрів Східноєвропейської групи країн  у Польщі, повідомляє прес-служба мінприроди.

«Паризька Угода є знаковим досягненням  для України і ми повинні гарантувати, що робота щодо її реалізації буде всеосяжною, інноваційною та збалансованою. Перед обличчям неминучої загрози  зміни клімату країни повинні діяти рішуче і спільно. Основний принцип Рамкової конвенції ООН про зміну клімату – принцип загальної, але диференційованої відповідальності — необхідно розуміти у сучасному контексті», – зазначив Кузьо.

На його думку, в  новому кліматичному режимі слід враховувати, що деякі країни розвиваються більш швидкими темпами, в той час як інші долають певні виклики і труднощі. Не можна виключати і такі  перепони, як зовнішня агресія.

«Об’єднавшись, ми зможемо не тільки подолати ці виклики, ми також зможемо зробити світ більш стійким, безпечним і здоровим місцем для нашого життя і життя майбутніх поколінь. Нам вдасться трансформувати наші економіки, створити нові робочі місця, забезпечити збалансоване економічне зростання, підвищити життєві стандарти, ми навіть зможемо уникнути військових конфліктів», – сказав замміністра.

Він також  підкреслив, що Україна виконує свою роботу зі зменшення загрози зміни клімату як власними силами, так і за допомоги міжнародних партнерів.

«Навіть в складних умовах, викликаних агресією Російської Федерації, український Уряд залишається відданим вирішенню проблем зміни клімату, збереженню навколишнього середовища та низьковуглецевому розвитку. Після ратифікації Паризької Угоди Україна розпочала реалізацію її положень. Зокрема,  розробку законодавства з низьковуглецевого розвитку, що включає в себе заходи з пом’якшення зміни клімату та адаптації до нього та   створення національної системи моніторингу, звітності та верифікації», – сказав Кузьо.

Під час зустрічі сторони домовилися про співпрацю в рамках Східноєвропейської групи та підтримали відповідну  Декларацію. В її рамках буде посилена  регіональна співпраця в рамках реалізації Паризької Угоди та підготовки представника групи — Польщі — до проведення та головування під час Наради Сторін у 2018 році.

Не пропустіть:  У поліції показали нові фото і відео місць видобутку бурштину

Варто відзначити, що 24-та Конференція Сторін  Рамкової Конвенції ООН  зі зміни клімату пройде в  листопаді 2018 року у Польщі. Під час цієї Конференції планується розглянути та схвалити низку рішень щодо імплементації положень Паризької Угоди.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir