В Україні відкриється офіційне представництво Регіонального екологічного центру

Кабінет Міністрів України уклав договір із Регіональним екологічним центром (РЕЦ) для Центральної та Східної Європи про правовий статус і відкриття його представництва в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зі сторони України угоду підписав заступник міністра екології та природних ресурсів Микола Кузьо, а зі сторони РЕЦ – його директор Міхаіл Дімовські.

Дімовські під час церемонії зазначив, що офіс РЕЦ розпочне роботу до липня 2018 року, а до грудня офіс працюватиме з ключовими міністерствами з питання імплементації екологічних положень Угоди про асоціацію.

По-перше, РЕЦ сприятиме активніший адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС, а відповідно активніше впроваджувати екологічні пункти Угоди про асоціацію. По-друге, йдеться про цілком реальну технічну допомогу. РЕЦ раніше вже реалізував в Україні близько 40 екологічних проектів. По-третє (воно ж і по-перше:),- одним з важливих постулатів у роботі РЕЦ є напрацювання у напрямку зміни екологічної свідомості через спільні проекти з організаціями громадянського суспільства та муніципалітетами на місцях.
Саме цей напрям – робота з містами та громадами – є критичним для впровадження Угоди про асоціацію та досягнення екологічних цілей на місцях“, – написав міністр екології Остап Семерак.

РЕЦ – міжнародна організація з досвідом співпраці між установами Європейського Союзу та національними урядами країн із перехідною економікою з питань охорони навколишнього середовища та наближення екологічного законодавства до стандартів ЄС. Працюючи в Україні з 2001 року, РЕЦ реалізував понад 60 проектів і на національному, і на регіональномурівнях у сфері довкілля.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Франція допоможе Україні в будівництві сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні

Post Author: ecoprostir