Ліс-кругляк залишається важливим подразником у відносинах з ЄС – замміністра економіки

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська розповіла про торговельні подразники, які існують у відносинах з ЄС, зокрема, мораторій на експорт лісу-кругляку. 

“Скажімо так, у відносинах з Європейським Союзом у нас існує ряд торговельних подразників, про які ЄС заявляє відкрито. А ще у нас є постійний діалог з ЄС щодо можливості вирішення цих питань”, – заявила Микольська в інтерв’ю “Європейській правді”.

“Деякі питання з нашого порядку денного зняті, а деякі – наприклад, щодо металобрухту – вже не піднімає Європейський Союз, оскільки у нас діє з ним угода про вільну торгівлю, якою фактично передбачено режим безмитного експорту цієї продукції на територію Європейського Союзу”, – додає торговий представник України.

“Важливим подразником і далі залишається ліс-кругляк. При цьому всі достатньо добре розуміють, що без врегулювання обігу і ринку деревини в Україні мораторій не вирішує проблем”, – заявила Микольська.

Нагадаємо, що Європейська комісія не виплатить третій транш макрофінансової допомоги Україні у розмірі 600 млн євро в рамках програми, затвердженої в 2015 році. Україна не виконала чотири вимоги, серед яких зняття заборони на експорт лісу-кругляка.

Не пропустіть:  У Євросоюзі хочуть заборонити 90% видів мікропластику

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir