В ЄС знову вимагають скасування мораторію на експорт українського лісу в обмін на 600 млн євро

Україна втратить третій транш макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 600 млн євро, якщо не скасує мораторій на експорт лісу-кругляка.

Про це в інтерв’ю “Сегодня” заявив голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

“Якщо Україна не зніме заборону на експорт кругляка, 600 мільйонів євро – третій транш макрофінансової допомоги – буде втрачено. Рішення буде прийнято до кінця цього року, це означає, ви повинні отримати гроші на початку 2018 року”, – заявив він.

Посол нагадав, що під час саміту Україна-ЄС у липні президент Петро Порошенко особисто пообіцяв вжити необхідних заходів і запевнив, що заборона на експорт цієї деревини буде скасована якомога швидше.

“Зі свого боку, ми пообіцяли українським колегам допомогти це зробити. Наприклад, можемо допомогти провести комунікаційну кампанію: пояснити, що скасування заборони на користь Україні і запевнити, що це не призведе до екологічноїкатастрофи”, – відзначив Мінгареллі.

Він додав, що ЄС готовий працювати з Україною, але з боку України необхідна політична воля.

“Від уряду і від Ради залежить зняття цього обмеження, яке є порушенням зобов’язань України перед СОТ та ЗВТ”, – пояснив глава Представництва ЄС.

Він нагадав, що окрім вимоги скасувати мораторій на експорт деревини, досі є шість-сім умов в сфері боротьби з корупцією, соціальних виплат для переселенців, в області торгівлі, енергетики, які так і не були виконані Україною.

“Якщо так і залишиться – ви не отримаєте гроші”, – наголосив Мінгареллі.

Нагадаємо, нещодавно віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляла про наміри уряду зняти мораторій на експорту лісу-кругляка, назвавши рішення популістичним.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Porsche призупиняє продажу нових автомобілів у ЄС через жорсткі екологічні вимоги

Post Author: ecoprostir