Позиція України на кліматичній конференції ООН

Україна не відсторонюється від проблеми зміни клімату, екологічної доцільності та проблем зі шкідливими викидами, включаючи енергоефективність та відновлювальні джерела енергії, незважаючи на складні національні обставини, викликані російською агресією.

Про це написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на сторінці facebook.

Голова української делегації на Кліматичній конференції ООН, яка зараз проходить у місті Бонн, Німеччина, зазначив, що позиція делегації усі ці дні (з 6 листопада) зводилася до наступного:

– робота за Паризькою угодою повинна бути амбіційною та новаторською та виступає за застосування як ринкових, так і неринкових механізмів для досягнення мети Конвенції та успішної реалізації Паризької угоди.

– Україна передбачає можливість та необхідність інноваційного фінансового підходу на балансі наших спільних, але диференційованих відносин між народами та екосистемами, що дозволить створити умови для залучення неурядових гравців та більш передбачуваних глобальних потоків зеленого фінансування.

– Наша країна виступає за поглиблення регіональної та транскордонної співпраці за участі державних та приватних організацій. І ми можемо запропонувати, щоб таке було досягнуто через мережу міжнародних договірних організацій – «Інтегрованих кліматичних партнерств», які можуть бути створені за координації та підтримки РКЗК ООН.

Не пропустіть:  "Укргазбанк" випустив екологічно чисту платіжну картку

Семерак також назвав кроки, які Україна вже зробила у контексті зменшення наслідків змін клімату та Паризької угоди.

Це прийняття Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року та Енергетичної стратегії України на період до 2035 року, завершення розробки Плану заходів щодо реалізації згаданої концепції, а також ведеться робота над створенням національної системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів для подальшого впровадження національного вуглецевого ринку.

Нагадаємо, українська делегація стала однією із найменш представлених на Конференції зі змін клімату у Бонні.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir