12 великих міст світу домовилися про екологічні автобуси

 12 великих міст світу зобов’язалися з 2025 року не купувати автобуси на горючому пальному.

Таку резолюцію в Парижі ухвалили мери Лондона, Лос-Анджелеса, Копенгагена, Барселони, Ванкувера, Мехіко, Мілана, Сіетла, Окленда, Кіто, Кейптауна та Парижа.

До 2030 планують повністю перейти на автобуси з 0-ми викидами. Міста входять до групи лідерів у боротьбі зі змінами клімату. Загалом, у них живе 80 мільйонів людей. Найбільший парк електричних та гібридних автобусів у Лондоні.

Мери пообіцяли працювати у своїх містах над тим, щоб дати більше простору для пішоходів і велосипедистів. Зробити громадський транспорт доступнішим. Знизити число автомобілів на вулицях, почавши з тих, хто найбільше забруднює довкілля. Поступово ми зовсім відмовимося від транспорту на викупному паливі“, – прокоментував Анн Ідальго, мер Парижа та голова ініціативної групи міст С40.

Довідка:

Не пропустіть:  Електромобілі в Україні: МВС вперше оприлюднило статистику

C40 – це мережа мегаполісів світу, спрямована на вирішення проблем зміни клімату. C40 підтримує міста для ефективного співробітництва, обміну знаннями та залучення значущих, вимірюваних та стабільних заходів щодо зміни клімату. Група C40 Cities Climate Leadership об’єднує понад 90 найбільших міст світу, що налічує понад 650 мільйонів людей і чверть світової економіки.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir