Нові реалії Хмельницької ОДА: Без екологів і з роздутим департаментом АПК

Голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук оновив структуру обласної державної адміністрації, де немає департаменту екології.

Про це зазначено у його розпорядженні від 13 жовтня.

Таким чином, штатна чисельність обласного департаменту агропромислового розвитку збільшилася до 54 працівників за рахунок ліквідованого депаратаменту екології та природних ресурсів.

Крім цього, голова ОДА затвердив нове положення аграрного департаменту. Йому додали екологічні функції:

  • погоджувати проекти водоохоронних зон, проведення робіт на землях водного фонду;
  • забезпечувати підготовку матеріалів щодо надання у користування на умовах оренди земель водного фонду, водних об’єктів та рибогосподарських технологічних водойм; погоджувати видобування корисних копалин місцевого значення і торфу;
  • здійснювати збір, аналіз та узагальнення інформації про корисні копа- лини, стан використання надр; видачу (переоформлення, анулювання) дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами відповідно до законодавства;
  • видачу (переоформлення, анулювання) дозволів на здійснення операцій у сфері поводження з відходами;
  • погодження місць розміщення об’єктів поводження з відходами (крім небезпечних відходів);
  • організовувати ведення обліку утворення, оброблення, знешкодження, утилізації та видалення відходів, їх паспортизації.
Не пропустіть:  У Хмельницькій ОДА знов утворили управління екології, ліквідоване минулого року

Нагадаємо, голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук вирішив ліквідувати обласний департамент екології та природних ресурсів.

Натомість функції з питань забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, здійснення управління та регулювання у сфері охорони навколишнього природного середовища передано департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Міністр екології Остап Семерак гостро розкритикував голову Хмельницької ОДА Олександра Корнійчука за ліквідацію департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir